вести

Неактивна ѕвездаНеактивна ѕвездаНеактивна ѕвездаНеактивна ѕвездаНеактивна ѕвезда

сервисСте имале некогаш проблем со вилушката?
Не знаете колку и како да го подесите пред-товарот на вилушката?
Или можеби едноставно не сте сигурен за некои работи, па би сакале да видите како и зошто тоа се прави?

Неактивна ѕвездаНеактивна ѕвездаНеактивна ѕвездаНеактивна ѕвездаНеактивна ѕвезда

Кој спомна настан за промоција на урбаниот велосипедизам... Секоја година во јуни, некаде на почетокот, во 20 земји или низ 70 градови во светот се организира, мошне, екстремен настан. World Naked Bike Ride кој слушнал - слушнал, кој видел - се нагледал, кој учествувал - браво.

Неактивна ѕвездаНеактивна ѕвездаНеактивна ѕвездаНеактивна ѕвездаНеактивна ѕвезда

Искуството покажува дека лимека пиво е доволно за да си го пренесете велосипедот со воз. При оваа навика си оставен на милост и немилост, односно моментално расположение на кондуктерот. Така цената или бројот на пивата се разликува и не е логичен ниту според бројот на километрите ниту според бројот на велосипедите. Затоа се обидов да ја извршам работата правилно - прашав.

Неактивна ѕвездаНеактивна ѕвездаНеактивна ѕвездаНеактивна ѕвездаНеактивна ѕвезда
Од Министерството за внатрешни работи на Република на Македонија не информираат дека:

„Согласно законот за безбедност на сообраќајот на патиштата (чл. 85) при управување - учество со велосипед во сообраќајот, задолжителна е употребата на светла во текот на сите 24 часа. Инаку во чл. 86 се предвидени исклучоци, односно светлото не е задолжително во случаи кога се запрени или паркирани во населено место покрај самиот раб на коловозот.“