Скопје

 • Ајде на Скопска Црна Гора

  Скопска Црна Гора

   Откако Каршијак и Парк Шума „Водно“ полека се освои, но и повторно се насели, па како и да не остана нешто каде некој може да „побегне“ од градот. Ама затоа на само неколку километри на Север ја имаме Скопска Црна Гора. Планинарскиот спортски клуб „Скопска Црна Горда“ организира настан токму да ја популаризира посетата на ова наша планина. На 18 мај ќе има прошетка и забава за сите со нозе, на точак, па и во воздух.

 • Две години Критична маса Скопје

  маица

   Се прославија 2 години, 25 круга по скопките улици . Се собраа десет миљарди (од оние старите со две нули) и фазла точкољупци да прослават. Она што остана е прекрсно сеќавање на почувствувана енергија на толпа весели точкари.

 • Меѓународен ден на Гоше

  Ден на Гоше 2014

   На 26 јули е светски ден на Гоше, а денеска, денеска се возеше точак во име на тој ден и сите болни кои патат од Гоше болеста.

 • Среќен роденден Критична Маса

  Критична Маса

   Утре е роденден многу гости сакам, ако некој не дојде ќе ми биде мака. ДиЏеј Торта сам ќе дојде и концерт има, утре е роденден, НаТочак само се прима.